Gi oss tilbakemelding

Hvordan skrive en god jobbsøknad?

En jobbsøknad skal kort si noe om at du har lest og forstått stillingsannonsen. Samtidig skal den beskrive hvilken erfaring og utdannelse du har, dine egenskaper, og hvorfor du mener at du passer godt til denne jobben. Om du klarer å fange oppmerksomheten til mottakeren på en relevant og taktfull måte er det helt klart verdt forsøket.

I jobbsøknaden bør du presentere dine kvalifikasjoner og dine motiver for å søke på en grei og profesjonell måte, uten å overdrive. Det er viktig at hver enkelt jobbsøknad skreddersys til den jobben du søker for at du skal skille deg ut blant andre søkere. Husk også at jobbsøknaden skal skaffe deg et intervju og at det er i dette intervjuet du skal utdype kvalifikasjonene og motivasjonen din for stillingen.

Dette bør du ha med i en jobbsøknad:

  • avsender med navn og adresse
  • mottaker med navn og adresse
  • kontaktperson
  • sted og dato
  • overskrift (eks: "Søknad på stillingen som...").
Vis så til hvordan du fikk vite om jobben og referer eventuelt til telefonsamtale. Deretter kan du si litt om at du ønsker å søke og kort om din utdannelse og yrkesmessige bakgrunn. Det er viktig at du ikke overdriver men trekker frem det du mener er viktigst.

Skriv så kort om hvorfor du anser deg selv som aktuell og hvilken erfaring du har som du mener kan være relevant. Det er også viktig at du får frem motivasjonen din for å bytte jobb og hvorfor for akkurat denne jobben. Har du satt deg spesielt inn i stillingen eller hva bedriften jobber med, kan du si litt om dette også. Det er bare positivt og forteller arbeidsgiveren at du er oppriktig motivert og kunnskapsrik.

I dag blir alle kandidater Googlet, og om du er på Linkedin eller Facebook kan du åpne for at mottaker kan se på din profil om det er aktuelt. Linker til evt. Blogger eller artikler kan være nyttig for den som skal vurdere ditt kandidatur.

Avslutt gjerne med at du kan stille til intervju og at du kan oppgi relevante referanser dersom arbeidsgiveren
KOMMENTARER (0)Følg kommentarer på: