Gi oss tilbakemelding
image description

Sterk mobilvekst

Stadig flere bruker mobilen til å surfe på nettet. Journalisten.no har sett på veksten det siste året, og aktører som NRK og VG har hatt en formidabel vekst blant de mobile innholdsleverandørene.

Fra uke 24 i fjor til uke 24 i år økte VG Nett trafikken på sine mobile nettsider med nesten 152 prosent til 355.111 unike brukere i uken, skriver Journalisten.no

Administrerende direktør Jo Christian Oterhals i VG Multimedia forklarer veksten på denne måten: "Jeg tror at noe av hemmeligheten ligger nok i at brukerne ikke sitter igjen med opplevelsen av å ha gått glipp av noe, enten du ligger i senga eller sitter på bussen. Og så har vi noen ganger, særlig ved sportsarrangementer som VM og OL, egne tilbud på mobil, slik som referater og liveoverføringer".

Selv om fortsatt er størst på mobil, hadde NRK den største veksten. NRKs mobile tjenester økte trafikken med nesten 564 prosent i perioden, i følge journalisten.no. NRK Mobil har i dag 228 674 unike brukere i uken.

Tradisjonelt sett har mann også sett en vekst i mobilbruk når det nærmer seg sommer og mobilen er ofte et mer naturlig sted å holde seg oppdatert sammenlignet med en PC.

Flere av mobil sitene opplevde en vekst på over 100 % fra i fjor til i år, og TNS Gallup som står bak målingene tror mye av veksten skyldes den økende populariteten til smarttelefoner som iPhone og Android, samt en større satsing på tekniske løsninger.

Ifølge de to utgjør iPhone alene 70 prosent av alle registrerte sidevisninger TNS Gallup måler.

"Det som blir interessant i fremtiden er hvordan operatørene, nettstedene og mobilprodusentene legger opp til å levere video/musikk/tv til brukerne. Vi tror mobilkanalen vil fortsette å øke i tråd med at nyere enheter byttes ut med gamle og at nettstedene tilrettelegger tjenester spesialtilpasset mobilene."

Les hele artikkelen på Journalisten.no

 

KOMMENTARER (0)Følg kommentarer på: