Gi oss tilbakemelding
image description

Papiravisens død tidfestes

Det har vært mye snakk om papiravisens død, og nylig gikk den australske medieforskeren Ross Dawson svært detaljert til verks når han tidfester papiravisens bortgang for alle verdens land. I følge Dawson er det slutt på papiraviser i Norge allerede i 2020, mens våre naboer i Sverige må si farvel i 2025.

ross dawsonross dawson

Ross Dawson, australsk medieforsker og kjent forfatter, skriver i artikkelen "Launch of Newspaper Extinction Timeline for every country in the world" om når han mener papiravisen vil opphøre å eksistere i de ulike deler av verden, samtidig som han forklarer nøkkelfaktorene for hvorfor dette vil skje. Dawson ønsker med denne artikkelen å peke på at tidspunktet for papiravisens død er forskjellig for hvert enkelt land.

I følge Dawson vil USA være første land ut, hvor papiravisen vil forsvinne allerede i 2017, mens det er Storbritannia og Island sin tur i 2019. Ett år senere, i 2020, er det Norge og Canada som må si farvel til papiravisen. Større deler av Afrika og blant annet India grupperes under "Resten av verden" og antas å ha papiraviser selv etter 2040.

Newspaper_Timeline_Ross DawsonNewspaper_Timeline_Ross DawsonNewspaper_Timeline_Ross DawsonNewspaper_Timeline_Ross Dawson

Dawson har sett på både globale faktorer, som utviklingen av digitale aviser og annonsetrender, men også lokale nasjonale faktorer som tilgang til bredbåd, økonomiske forhold og urbanisering.

Newspaper_Timeline_keyfactors_Ross DawsonNewspaper_Timeline_keyfactors_Ross DawsonNewspaper_Timeline_keyfactors_Ross DawsonNewspaper_Timeline_keyfactors_Ross DawsonNewspaper_Timeline_keyfactors_Ross Dawson

Les artikkelen i sin helhet på Ross Dawson's blogg.

RELATERTE ARTIKLER

  • Sporløst forsvunnet flaskepost vant Sølvtaggen
    av Redaksjonen , (20.08.13)
  • Nye McCann-analyser gir mer treffsikker markedsføring
    av Redaksjonen , (16.08.13)
  • INMA-studietur til New York
    av Redaksjonen , (09.08.13)
KOMMENTARER (0)Følg kommentarer på: